WhatsApp: De meest gebruikt vorm van communicatie?

 

Een manier waarop inmiddels heel de wereld lijkt te communiceren is via WhatsApp. Deze app waarmee je elkaar berichten kunt sturen is razend populair over de hele wereld. Het kwam tot stand in 2009 en is sindsdien non-stop gegroeid. Het aantal personen wat tegenwoordig gebruik maakt van WhatsApp staat inmiddels ruim boven de 1 miljard. Dit is natuurlijk een ongekend hoog aantal. De app wordt steeds uitgebreider en heeft naarmate de jaren vorderde steeds meer en meer functies gekregen. Was het eerst vooral voor het sturen van berichten bedoeld, nu kun je er ook al op talloze andere manieren mee communiceren. Dit kan zelf in groepen van honderden personen tegelijk.

Grappig is dat WhatsApp meerdere manieren aanbiedt waarmee je zowel verbaal als non-verbaal met een ander kunt communiceren. Buiten het sturen van berichten waar het mee begon, kun je nu ook al spraakberichten naar de ontvanger sturen. Door via de camera te bellen kun je ook nog eens non-verbaal met elkaar communiceren. Al kan dit natuurlijk evengoed door het sturen van een bepaalde soort smiley of een bepaald symbool.

Eigenlijk is WhatsApp een heel mooi voorbeeld van allerlei verschillende vormen van communicatie bij elkaar. Op bijna iedere denkbare manier kan de applicatie gebruikt worden om een boodschap op de ontvanger over te brengen. Het leuke daarvan is dat het zich leent voor vele gelegenheden. Heb je weinig tijd dan kun je snel een bericht sturen. Heb je een lange boodschap dat kun je deze inspreken in een spraakbericht. Wanneer je iemand heel graag wil zien kun je ervoor kiezen met de camera te bellen. De app kan daarom gezien worden als revolutionair binnen de wereld van communicatie.