Waarom kiezen voor glasvezel?

In Nederland wordt in hoog tempo glasvezel aangelegd – de grote maatschappijen leggen hun moderne draadjes het liefst door het hele land aan. Misschien heb je ook een aanbieding gehad om glasvezelkabel te nemen. Is dat de moeite waard? We bespreken hier de voordelen van deze moderne vorm van verbinding.

Glasvezel is écht heel snel

Films streamen, muziek downloaden, online gaming en surfen op internet. Met een verouderde verbinding blijft het vaak een kwestie van wachten, bufferen en je vervelen. Glasvezel is beschikbaar in verschillende snelheden – van 50 tot wel 1000 Mbps. Zelfs de goedkopere pakketten zijn aanzienlijk sneller dan DSL, met een gemiddeld tempo van 20 Mbps. Wachten is definitief verleden tijd.

Meer keuze voor de klant

Glasvezel wordt dan wel aangelegd door een bekende grote aanbieder, maar het is veel makkelijker om diensten (internet, telefoon, televisie…) via de kabels aan te bieden. Veel nieuwe of buitenlandse aanbieders van kwalitatief goede diensten springen in deze markt. Jij doet daar je voordeel mee, omdat je meer keuze hebt.

Lagere prijzen

Dat er meer partijen in de markt springen, betekent ook dat de tarieven voor online diensten en pakketten zullen dalen. Omdat de concurrentie groter wordt, en de prijzen lager – een simpele kwestie van marktwerking. Reken er dus maar op dat je prachtige deals zult kunnen krijgen, of mooie extra’s. Standaard bijgeleverde zenderpakketten, elke maand gratis nieuwe telefoonhoesjes bij je abonnement, of hoge kortingen voor overstappers.

Upload- en downloadsnelheid even hoog

Deel je veel bestanden met je werk of met je vrienden? Dan weet je ongetwijfeld dat het uploaden van bestanden vaak nogal wat trager is dan het downloaden ervan. Dat komt door technische beperkingen van oudere verbindingen, die glasvezel niet heeft. Deel dus alles wat je maar wilt via het internet!

Glasvezel is een erg stabiele verbinding

Oudere verbindingen zijn vaak afhankelijk van verdeelstations of van het gedrag van andere gebruikers. Daardoor kan je internet en wifi periodiek wegvallen of erg traag worden. Een glasvezelkabel heeft niet dat soort kuren – hij loopt direct naar jouw deur, waardoor je verbinding altijd stabiel en snel is.

Betere beeldkwaliteit voor video

Glasvezel stelt je in staat om films en video’s in de hoogst mogelijke resolutie te halen. Daarmee haal je dus het maximale uit je smart-tv of dure gaming beeldscherm. Het zou heel goed kunnen dat de beeldkwaliteit van deze en andere apparaten momenteel beperkt wordt door je internetverbinding. Met glasvezelkabel ervaar je pas écht wat kijkgenot is!